Donacije

Podprite gasilce PGD Gora z donacijo!

Gasilci PGD Gora smo prostovoljci, ki 24 ur na dan, 365 dni v letu skrbimo za varnost ljudi in premoženja v naši občini. Sodelujemo v gasilskih intervencijah, nudimo pomoč ob naravnih nesrečah in požarih, ter preventivno delujemo na področju varstva pred požari.

Naše delo je zahtevno in odgovorno, a hkrati tudi zelo plemenito. Zavedamo se, da brez vaše podpore ne bi mogli uspešno opravljati našega poslanstva. Zato vas prosimo, da nas podprete z donacijo.

Vsak dar, ne glede na višino, nam veliko pomeni. Zahvaljujemo se vam za vašo podporo!

Vsak darovani evro bo namenjen za:

 • Nakup opreme in zaščitne obleke
 • Vzdrževanje gasilskih vozil in opreme
 • Izobraževanje in usposabljanje gasilcev
 • Preventivne dejavnosti

Kako lahko donirate?

 • Nakazilo na TRR društva:
  SI56 6100 0002 8310 476 (Delavska Hranilnica d.d.)

 • Nakup koledarja gasilcev:
  Koledarje lahko kupite v gasilskem domu ali pri gasilcih.

 • Donacija z gotovino:
  Donacijo lahko oddate v gasilskem domu ali jo izročite gasilcem.

 • Donacija dela dohodnine:
  Namenite lahko do 1% svoje dohodnine Prostovoljnemu gasilskemu društvu Gora. Naša davčna številka je 15840611.

 • Donacija preko PayPal računa: Donirajte preko našega PayPal računa.

  Na spletni strani PGD Gora lahko enostavno dodate možnost doniranja preko PayPala. To je za donatorje najpreprostejši način, saj jim omogoča hitro in varno nakazilo donacije brez dodatnih provizij.

  Prednosti uporabe PayPala za donacije:

  • Preprostost: Donatorji lahko nakažejo donacijo v nekaj klikih, brez potrebe po registraciji ali ustvarjanju računa.
  • Varnost: PayPal varuje podatke o plačilu donatorjev s šifriranjem in najsodobnejšimi varnostnimi ukrepi.
  • Hitrost: Donacije so obdelane takoj, kar pomeni, da PGD Gora sredstva prejme takoj.
  • Brez provizij: Za donatorje ni provizij za nakazilo donacij preko PayPala.

Vsak evro šteje!

Donirajte preko našega PayPal računa:

NAMENITEV DELA DOHODNINE ZA DONACIJE:

Davčni zavezanec rezident lahko zahteva, da se do 1 % dohodnine, odmerjene po zakonu, ki ureja dohodnino, od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje upravičencev do donacij, ki so nevladne organizacije, politične stranke, reprezentativni sindikati, registrirane cerkve in druge verske skupnosti ter šolski skladi ali skladi vrtcev. V kolikor je odmerjena dohodnina v višini 0 EUR, je tudi znesek donacije 0 EUR.

Kdo:

Davčni zavezanec rezident lahko zahteva, da se do 1 % dohodnine, odmerjene po zakonu o dohodnini od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje upravičencev do donacij (nevladne organizacije, politične stranke, reprezentativni sindikati, registrirane cerkve in druge verske skupnosti in šolskih skladov ali skladov vrtcev).

Upravičenci, katerim je mogoče nameniti del dohodnine, so objavljeni na seznamu (z imenom oziroma nazivom upravičencev in davčno številko), ki ga za posamezno odmerno leto določi vlada in je objavljen v Uradnem listu RS najpozneje do 30. septembra leta, za katero se odmerja dohodnina ter nato tudi na spletni strani FURS.

Davčni zavezanec lahko posameznemu upravičencu nameni do odstotka dohodnine, zaokrožen na desetinko odstotka, pri čemer skupno namenjen odstotek več upravičencem ne sme presegati enega odstotka odmerjene dohodnine. To pomeni, da lahko davčni zavezanec posameznemu upravičencu nameni 0,1%, 0,2%, 0,3%,… ali 1% dohodnine, seštevek vseh pa ne more presegati 1% dohodnine.

Davčni zavezanec lahko enemu ali več upravičencem s seznama nameni:
    • posameznemu upravičencu lahko nameni odstotek dohodnine, zaokrožen na desetinko odstotka, pri čemer skupno namenjen odstotek več upravičencem ne sme presegati 1% odmerjene dohodnine in
    • posameznemu šolskemu skladu lahko nameni največ 0,3% odmerjene dohodnine, zaokrožen na desetinko odstotka, pri čimer odstotek namenitve upravičencem in skladom ne sme preseči enega odstotka.

To pomeni, da lahko davčni zavezanec posameznemu upravičencu nameni 0,1%, 0,2%, 0,3%,… ali 1% oziroma šolskemu skladu ali skladu vrtca 0,1%, 0,2% ali 0,3%. Skupni seštevek vseh namenitev ne sme presegati 1% odmerjene dohodnine.

Kdaj:

Davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta za katero se dohodnina odmerja. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejeme novo zahtevo ali preklic zahteve.

Kje in kako:

Obrazec za namenitev dela dohodnine lahko zavezanec odda:
    • elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki,
    • osebno ali po pošti pri pristojnem finančnem uradu.

Translate »
Scroll to Top